În Săptămâna Internațională a Testării, poți face un test HIV acasă!

Testarea e importantă, iar anul acesta ne asigurăm că va decurge în siguranță. Comandă gratuit un test HIV, noi te consiliem și te instruim cum să-l faci, apoi ți-l livrăm acasă.

Testele HIV sunt în număr limitat, așa că nu amâna să comanzi un test!

Cum? Îți arătăm noi.

1. Comandă testul

Completează formularul și comandă gratuit un test HIV între 22-28 noiembrie.Comandă testul
2. Confirmă comanda

Un consilier ARAS te va contacta pentru a confirma comanda – în maximum 1-2 zile.3. Consiliere pre-testare

Testarea HIV este însoțită de consiliere. Aceasta include o prezentare video și un scurt chestionar online. După completarea chestionarului, un test HIV va fi rezervat pentru tine.

Vezi consilierea pre-testare
4. Primește testul

Echipa ARAS va trimite către tine, prin curier rapid, testul HIV.


5. Fă-ți testul acasă

Urmărește toți pașii cu atenție.


Vezi instrucțiunile de folosire
6. Trimite rezultatul

Încarcă, în mod anonim, rezultatul testului HIV pe checkpointaras.ro/sit-rezultat.

Trimite rezultatul

Despre organizatori

ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, cu susținerea Coaliției Plus și în parteneriat cu Abbott și Durex organizează în România a doua ediție a Săptămânii Internaționale a Testării, care se desfășoară între 22 și 28 noiembrie 2021.

Săptămâna Internațională a Testării este o inițiativă a Coaliției PLUS,  rețea internațională de luptă împotriva SIDA și a hepatitelor virale, în care ARAS este membră cu drepturi depline. Campania își propune sensibilizarea publicului larg și a persoanelor vulnerabile la problematica testării HIV, un prim pas ce trebuie făcut în lupta împotriva acestei epidemii.

În cadrul acestei ediții, ARAS derulează un proiect de testare la domiciliu în întreaga țară, cu scopul de a crește accesul la testare HIV pentru toate categoriile de populație și de a atrage atenția asupra importanței testării și a cunoașterii statusului.

800 de persoane se vor putea testa la domiciliu folosind un test HIV, pe care ARAS îl va trimite gratuit, prin curierat rapid. Pentru că protecția rămâne cel mai eficient mod de a preveni HIV, testul va veni însoțit și de prezervative, oferite gratuit de Durex România, partener fidel al ARAS în lupta împotriva HIV.