Cocaina și crack-ul, ambele populare în consumul de substanțe psihostimulante în scop recreativ, sunt destul de bine cunoscute. Deși nu este inclusă în mod obișnuit în rândul chems, cocaina este adesea utilizată în context sexual și în combinație cu substanțe chemsex.
Amestecul cu medicamente prescrise și alte substanțe
- Utilizarea cocainei cu antidepresivele care afectează serotonina poate fi periculoasă. Aceasta poate duce la un sindrom care provoacă palpitații, transpirații, convulsii și insomnie.
- Benzodiazepinele pot contracara efectele psihoactive ale cocainei și pot duce la supradozaj.
- Paracetamolul poate crește efectele adverse ale cocainei asupra ficatului.
- Există, de asemenea, unele dovezi că utilizarea sistematică a cocainei poate scădea eficacitatea unor medicamente antiretrovirale.
- Cocaina pare să blocheze ușor efectul amfetaminelor și al altor psihostimulante. În același timp, aceasta pune presiune asupra funcțiilor cardiace, crescând riscul de accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.
- Utilizarea cocainei în combinație cu G necesită, de asemenea, prudență, deoarece poate provoca probleme respiratorii, chiar insuficiență respiratorie. În plus, ca în toate combinațiile de psihostimulante și deprimante, această combinație poate duce la supradozaj de cocaină.
- Amestecul de ketamină cu cocaină, combinație cunoscută și sub numele de “Calvin Klein”, poate crește periculos toxicitatea ketaminei în organism.
- Amestecul de cocaină cu alcool este și el destul de riscant, deoarece cele două substanțe se compun în organism producând cocaetilenă, o substanță nocivă pentru inimă și ficat, care poate provoca chiar moartea.
Reducerea riscurilor
Testarea înainte de utilizare
Cocaina este adesea falsificată într-un mod care poate fi foarte dăunător. Ar trebui să fim atenți și să o testăm înainte de utilizare. Acest lucru se poate face cu echipamente chimice și reactivi adecvați. În cazul în care nu există acces la astfel de echipamente sau servicii, se poate gusta o doză foarte mică. Cocaina amorțește rapid limba. În plus, dacă se topește, cocaina falsificată nu se topește uniform și procedura durează.
Take it slow
Se recomandă să se înceapă cu un nivel scăzut și să se ia încet consumul și să se încerce să nu se ia prea mult (peste 60 mg) într-o perioadă prea mică de timp. Durata efectului unei doze moderate durează de obicei până la 20 de minute, în funcție de toleranța pe care a dezvoltat-o cineva. Consumul cronic de cocaină poate duce la probleme renale, gastrointestinale, cardiovasculare, neuronale și de sănătate mintală.
Măcinarea
Cocaina este cel mai bine măcinată până la o pulbere foarte subțire pentru a fi folosită mai sigur și pentru a evita supradozajul.
Sănătate sexuală
În ceea ce privește sexul, cocaina conferă energie, excitare sexuală, încredere, rezistență, simțuri sporite, precum și orgasme mai puternice și mai lungi. Cu toate acestea, îl face pe individ mai compulsiv, crescând probabilitatea de a nu utiliza practici sexuale mai sigure. În plus, intensitatea actului sexual sub influența cocainei și efectele sale anestezice (uneori este frecată pe anus pentru a avea un sex mai dur) pot duce la ruperea prezervativelor și la răni care pot crește posibilitatea apariției infecțiilor transmise prin sânge. Prin urmare, este o idee bună să faceți mici pauze în timpul sexului pentru a verifica dacă totul este în regulă.
În ceea ce privește supradozajul
Nu există un consens cu privire la cantitatea de cocaină care poate provoca supradozaj. Cu toate acestea, supradozajul poate fi foarte dăunător, chiar fatal. Semnele supradozajului includ convulsii, confuzie, tremurături, probleme respiratorii, greață și vărsături, tahicardie, temperatură corporală ridicată, paranoia și halucinații, precum și atacuri de panică. În fața unor astfel de semne, este important să se înceteze consumul și să se apeleze la o ambulanță.
Afecțiuni preexistente
O persoană care se confruntă cu probleme cardiace, respiratorii, hepatice, renale, convulsii sau psihiatrice, ar trebui să evite consumul de cocaină.